Puijo Tennis Team

Suomen tennisliiton kuvaus huipulle tähtäävän pelaajan urapolusta

”Huipulle tähtäävän pelaajan urapolku on yksi kuvaus siitä, millaisin väliaskelein tie ammattilaisuuteen olisi mahdollista ja millaisia taitoja eri ikävaiheissa tulisi hallita. Yksilöt kehittyvät erilailla ja etenevät oman kehitystasonsa mukaisesti. Urapolku antaa päälinjat toiminnalle, mutta yksilökohtaista sovellusta tulee tehdä yhteistyössä henkilökohtaisen ammattivalmentajan kanssa.

Ikäluokkien 14 Tennis Europe -ranking ja ITF 18 -ranking antavat hyvin suuntaa pelaajan kehitykselle tulevaisuudessa, ja tämän vuoksi nämä välitavoitteet ovat esillä myös urapolussa. Lisäksi tutkija Anders Ericssonin mukaan huippusuorittajaksi kehittyäkseen ihmisen tulee harjoitella vähintään 10 000 tuntia, minkä vuoksi harjoitusmääriä on tuotu esille eri ikävaiheissa.

Suomalaisen urapolun avulla saadaan avattua keskustelua huipputenniksen vaatimuksista ja haasteista sekä pelaajien arjessa että seuratoiminnassa. Tiedon lisäämisen ja avoimen keskustelun kautta saadaan varmasti kehitettyä yksilöiden harjoitusolosuhteita paikallisessa arjessa sekä samalla vietyä suomalaista tenniskulttuuria eteenpäin.” – Suomen Tennisliitto