Puijo Tennis Team

Mini- ja miditennis (n. 7-10 v)

Oikean kokoinen kenttä ja oikean nopeuksinen pallo mahdollistavat lapsen tennistaitojen mielekkään kehittymisen. Aikuiset voisivat kuvitella, kuinka haastavaa olisi pelata tennistä, jos verkko olisi oman pään korkeudella ja kenttä olisi pinta-alaltaan lähes kaksi kertaa suurempi. Tämä vastaa mittasuhteita, jotka alle 10 vuotias lapsi joutuu kohtaamaan normaalin suuruisella tenniskentällä.

Mini- ja miditenniksessä opitaan tenniksen lyöntitekniikoita, liikkumista ja taktiikkaa oikeanlaisen pelin mahdollistamalla kenttäkoolla ja pallolla. Suositeltava harjoitusmäärä minitennispelaajille on 1-2 kertaa viikossa ja vastaavasti miditennispelaajille 2-3 kertaa viikossa.

Minitennis on tennistä pehmopallolla. Pehmopallo on huomattavasti suurempi, mutta silti paljon kevyempi ja hitaampi pallo kuin normaali ”kova” pallo. Pelikenttänä toimii sulkapallokenttä, jossa verkko on laskettu alas. Minitennis on tarkoitettu n. 7-8 vuotiaille.

Miditenniksessä puolestaan pelikenttänä on lyhennetty ja kavennettu tenniskenttä. Pelipallona käytetään ns. oranssia palloa, joka on kooltaan normaalin pallon suuruinen, mutta kuitenkin hieman kevyempi ja hitaampi tähän verrattuna. Miditennis on n. 9-10 vuotiaille.

Lisätietoa mini- ja miditenniksestä saa päävalmentaja Danil Gavrilyukilta.

 

 

 

 

 

 

 

Minitennis (n. 7-8 v)

 

 

 

 

 

 

 

Miditennis (n. 9-10 v)